























احسان صالحی در تریبون «روایت ابراهیم»: شهید رئیسی از آستان قدس تا دولت را به یک اتاق شیشهای پاسخگو تبدیل کرد
به گزارش سایت شهیدجمهور، دبیر شورای اطلاعرسانی دولت سیزدهم، با اشاره به ویژگیهای شخصیتی و عملکرد آیتالله رئیسی، از ایشان بهعنوان شخصیتی محبوب و خودساخته با رویکردی مردمی و تعاملی با رسانهها یاد کرد و به تشریح رفتارهای ایشان در دوران مسئولیتهای مختلف پرداخت.
صالحی با اشاره به دغدغههای رئیسجمهور شهید، گفت: مسائل و مشکلات، ادراک، تصورات و احساسات مردم برای ایشان اهمیت ویژهای داشت.
وی افزود: شهید رئیسی سابقه کار طولانی در دستگاهها داشتند و از زمان تصدی تولیت آستان قدس رضوی، به نوعی وارد عرصه اجرایی بیشتری شدند و این دغدغهها در ایشان نمود بیشتری پیدا کرد.
دبیر شورای اطلاعرسانی دولت شهید با بیان اینکه در ۵ سال اول مسئولیت در آستان قدس و قوه قضائیه نیازی به رای مردم نبود، اظهار داشت: نگاه ایشان این بود که اگر جایی نیاز است، باید کارهایمان را اصلاح کنیم. شهید رئیسی آستان قدس را وارد اتاق شیشهای و افکار عمومی کرد.
تعامل با رسانهها احترام به نقد و گشادهرویی در مواجهه با دیدگاههای مختلف
صالحی در ادامه به توجه ویژه شهید رئیسی به رسانه اشاره کرد و گفت: رئیسجمهور شهید به روزنامه قدس ماموریت داده بود که ستون خواننده روزنامه را فعال کنند و شخصا پیگیر مطالب و دستورات مربوط به آن ستونها بودند.
وی افزود: حتی گاهی با منتقدین تماس میگرفتند و از نظرات آنها تشکر میکردند که این موضوع باعث شگفتی مخاطبان میشد. در قوه قضائیه نیز روزنامهنگارانی بودند که میگفتند بارها شهید رئیسی با آنها صحبت کرده و حرفهایشان را میشنید.
صالحی تاکید کرد: آقای رئیسی رسانه را میشناخت و به نقد احترام میگذاشت و نسبت به حوزه رسانه گشادهرو بود. در اواخر سال ۹۷، با ورود ایشان به قوه قضائیه، دیدارهای اجتماعی با اقشار مختلف آغاز شد و همه بخشها فعال شدند. به طور مثال، فعالان حوزه محیط زیست، زنان و خانواده نیز دعوت شدند و صدای همه با هر نوع گرایشی شنیده شد. حتی در آن جلسات، رسانهایها با شوخی میگفتند که ما خیال میکردیم که ما را احضار میکنند.
دبیر شورای اطلاعرسانی دولت شهید با اشاره به عفو تعداد زیادی از فعالان رسانهای در دوره ریاست قوه قضائیه شهید رئیسی، تصریح کرد: با نظر مثبت ایشان، تعداد زیادی از رسانهایها و فعالان رسانه که در ادوار گذشته قوه دچار مشکلاتی شده بودند، عفو شدند.
اقدامات فوری برای حل مشکلات مردم: از واردات واکسن تا جبران اقتصادی
صالحی با اشاره به عملکرد دولت سیزدهم در مواجهه با مشکلات، گفت: «در ابتدای دولت، مردم احساس میکردند دولت در زندگی آنها غایب است و مشکلات آب، برق و کرونا بسیار عمده بود. ایشان به جای ادامه همین مسیر، در همان دو هفته اول استقرار در دولت، با رئیسجمهور چین تماس گرفت و واکسن وارداتی کرونا را پیگیری کرد. در عرض دو ماه، ۱۰۰ میلیون واکسن وارد کشور شد.» وی افزود: در حالی که روزانه ۷۰ هزار دُز واکسن در دولت آقای روحانی تزریق میشد و با این روند هزار روز طول میکشید تا کشور واکسینه شود، با تلاشهای شهید رئیسی، تزریق روزانه به یک میلیون و ۱۰۰ هزار دُز رسید و مراکز شبانهروزی و شبکه واکسیناسیون فعال شد و ظرف چند ماه کشور واکسینه شد.
صالحی با اشاره به اینکه محبوبیت شهید رئیسی در آن بازه زمانی بسیار بالا رفت، اظهار داشت: شهید رئیسی در برابر ناکارآمدیهای دولت پیشین هیچگاه این موارد را مطرح نکرد و مشی ایشان این نبود که مردم را نگرانتر و ناامید کند.» وی افزود: «جلسات اول دولت آقای رئیسی با حضور مقامات دولت قبلی تشکیل شد و در دولت سیزدهم، جلسات متعددی با حضور کارگزاران دولت قبلی برگزار شد و آنها گزارشهایی را ارائه دادند. فضایی که مسئولان وقت ترسیم میکردند، فضای تیرهای بود و آقای جهانگیری میگفتند که شرایط آن زمان از جنگ سختتر است.
دبیر شورای اطلاعرسانی دولت شهید در ادامه به موضوع واردات واکسن در دولت قبل اشاره کرد و گفت: در موضوع کرونا، وزیر امور خارجه وقت، آقای ظریف، گفتند که ۱۲۰ میلیون واکسن را کارگشایی کردهاند و ۶۰ میلیون دُز را به روسیه سفارش دادهاند، اما ایشان گفته بود که امیدی به آن نیست و روسیه تولید کمی دارد. برای ۶۰ میلیون دُز هم از چین پیگیری خواسته بودند، اما ۳۰ میلیون دُز ثبت سفارش شده بود و برای ۵ میلیون دُز تامین ارز تلاش شده بود تا انجام شود.
۳۰ میلیون دُز دوم هم ثبت سفارش نشده بود و تنها درخواست بوده است و امیدی نداشته است دولت دوازدهم به واردات واکسن. تقریبا هیچ کاری صورت نگرفته بود، اما آقای رئیسی هیچگاه اینها را نگفت و مردم انتظار داشتند حل مساله صورت بگیرد.
صالحی با اشاره به بهبود وضعیت اقتصادی در سال ۱۴۰۲، تصریح کرد: در سال ۱۴۰۲، برنامههای دولت در حوزه اقتصادی در حال نتیجه دادن بود، آمارهای رشد اقتصادی رو به بهبود بود و تورم در حال کاهش بود و نرخ بیکاری و ضریب جینی هم در مسیر بهبودی بود.
صالحی با تاکید بر تعامل شهید رئیسی با رسانهها، گفت: نگاه ایشان نسبت به نقدهای رسانهای رقابت و عدالت بود و شخص جمهور هم نگاه برخوردی نداشت و اهل تعامل بود. یکی از کارهای روزانه شهید رئیسی مرور صفحه اول روزنامهها بود و نقدهای صحیح و درست را برای پیگیری ارسال میکرد تا دستگاههای مربوطه رسیدگی کنند.
صالحی با اشاره به حذف ارز ترجیحی در سال ۱۴۰۲، اظهار داشت: سال ۱۴۰۲ سال حساسی بود، هم حذف ارز ترجیحی و جراحی اقتصادی بود، کار مهمی بود و این هم تکلیف قانونی داشت تا اصلاح کند و از برداشت صندوق توسعه ملی کمبود ارز ترجیحی را جبران کردند. آقای رئیسی ناچار بود این کار را انجام دهد و این طرح سابقه منفی هم داشت و میتوانست همانند افزایش قیمت بنزین، اعتراضاتی را به همراه داشته باشد. ایشان تاکید داشت که رسانهها باید اهمیت را بیان کنند و کنارش باید جبران شود. این مسیر را طی کرد و از آذرماه ۱۴۰۰ تا ۱۴۰۱ اشکالات و صدمات ارز ترجیحی را برای کشور بیان کردیم.
دبیر شورای اطلاعرسانی دولت شهید با اشاره به برنامههای دولت برای جبران حذف ارز ترجیحی، گفت: در بودجه ۱۴۰۱ برای ارز ترجیحی و جبران آن برنامههایی در نظر گرفتند و یارانهها را افزایش دادند و این جبران بود. این هم شرط دوم برای اجرای حذف ارز ترجیحی بود. حوزه افکار عمومی و رسانه هم یکی از مسائلی بود که دولت اجرای آن را در دستور کار قرار داد.
حضور میدانی در بحرانها، همراهی با مردم در شرایط سخت
صالحی با اشاره به حضور میدانی شهید رئیسی در بحرانها، گفت: حتی در مساله بیآبی در خوزستان، شهید رئیسی در کنار مردم بود. در التهاب فضای کرونا و اوج تلفات کرونا در کنار بیماران بیمارستان امام خمینی و کادر درمان بود و رئیسجمهوری بود که خود را پنهان نمیکرد و در کنار مردم ماند. در حالی که خیلیها در آن مسئولیت، ارتباط خود را با مدیران خود قطع کرده بودند.
صالحی با اشاره به ناآرامیهای سال ۱۴۰۱، گفت: شهید رئیسی در مواجهه با این اتفاقات تلاش کرد فضا را آرام کند. در ماجرای جان باختن مهسا امینی، از وزیر کشور خواست تا مساله را پیگیری کند و حتی با خانواده مهسا امینی تماس گرفت و تسلیت گفت.
وی با اشاره به سفرهای استانی و بینالمللی شهید رئیسی، اظهار داشت: تلاش کردند منافقان و دشمنانمان بگویند فاصله هتل تا مجمع را پیاده آمدند. قدم زدنهای شهید رئیسی در بازارهای کردستان در زمان التهاب، نشان دادن عمق مناطق کردنشین عمق جالب بود. آقای رئیسی خودش خوشرسانه ای داشتند و رسانه ای بودند.
تشییع باشکوه: تجلی صدق و اخلاص در نگاه مردم
صالحی در پایان با اشاره به تشییع باشکوه پیکر شهید رئیسی، گفت: با وجود برخی نگرانیها، تشییع پیکر ایشان در کل کشور بسیار باشکوه بود. پروازی که ایشان داشتند، ناشی از صدق و اخلاص ایشان بود و به خودش مسلط بود و شخصیتی خودساخته بود و هرچه در مناصب دولتی قرار میگرفت بیشتر نفس خود را سرکوب میکرد و به نظرم آن اوج صحنه نهایی است.
وی افزود: نظرسنجیها نشان میدهد که ایشان جزو محبوبترین شخصیتهای سیاسی پس از پیروزی انقلاب اسلامی هستند.